Direct naar paginainhoud

Wonen

De meeste mensen willen zo lang mogelijk zelfstandig wonen. Als je het thuis niet meer alleen redt, kun je bij het wijkteam terecht voor advies en informatie.

Misschien heb je wat extra begeleiding, huishoudelijke hulp of een aanpassing in je woning nodig. Verhuizen naar een kleinere woning kan ook een optie zijn. We kunnen samen met jou de mogelijkheden bekijken.

Beschermd wonen

Beschermd wonen is bedoeld voor mensen met psychische of psychosociale problemen die extra begeleiding nodig hebben met wonen. Aanmelden kan via de website van de GGD Flevoland. Je kunt zelf een aanvraag doen of samen met je begeleider. Als je dit zelf niet kan of nog geen begeleider hebt, kan het wijkteam je ondersteunen bij de aanvraag.  

(Dreigend) dakloos

Als je dakloos bent of binnen 24 uur dakloos dreigt te raken kun je je melden bij het Leger des Heils. Meer informatie is ook te vinden op op de pagina dakloos in almere.

Op zoek naar een woning

Het zoeken naar woonruimte is niet makkelijk. Het wijkteam kan geen woning voor je regelen. Wel kunnen we je helpen bij je zoektocht naar een woning, helpen met inschrijven en bekijken wat je nodig hebt bij je zoektocht.  

Meld je aan bij het (online) informatie-uur over huisvesting om te bespreken waar we je bij kunnen helpen. 

Illustratie Almere skyline