Direct naar paginainhoud

Wat doet het wijkteam?

Bij het wijkteam kun je terecht voor activiteiten, passende ondersteuning in je dagelijkse leven, vrijwilligerswerk, voor een gezellig praatje en als je iets voor de wijk wil doen. We kennen jouw buurt goed, weten welke voorzieningen, organisaties en actieve buurtbewoners er zijn en kunnen je met hen in contact brengen. 

Je kunt ook bij ons terecht in je zoektocht naar passende zorg, als dagelijkse dingen niet meer goed gaan (bijvoorbeeld bewegen in en om huis, boodschappen doen) en je daar hulp bij nodig hebt. Als je voor jezelf of voor je partner op zoek bent naar ondersteuning, bijvoorbeeld vanwege een beperking. Maar ook als je je alleen voelt, (geld)zorgen hebt of als je je zorgen maakt om iemand anders. Het wijkteam is er voor jou!  

Kom langs op het spreekuur, dat kan zonder afspraak in alle wijkteams.

Administratief spreekuur

Heb je hulp nodig bij het invullen van een formulier of begrijp je een brief niet? Of heb je hulp nodig bij het gebruik van DigiD of iets anders dat je veilig via het internet wil regelen? Ook dan kun je bij ons terecht. Onze vrijwilligers helpen je graag op weg tijdens het administratief spreekuur

Wie zitten er in het wijkteam?

In het wijkteam zitten goed opgeleide professionals van de Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere (VMCA), De Schoor, MEE Samen en Gemeente Almere. Wij werken nauw met elkaar samen. Daarom kun je met veel verschillende vragen bij ons terecht. 

Illustratie Almere skyline