Direct naar paginainhoud

Leenscootmobielen

In Almere kun je op allerlei plekken gratis een scootmobiel lenen. Dat is handig als je zelf (tijdelijk) minder goed ter been bent. Maar ook als je bezoek krijgt van mensen die niet goed kunnen lopen. Een leenscootmobiel geeft je de vrijheid om zelfstandig te reizen in Almere wanneer je maar wilt. Je hoeft geen aanvraag in te dienen bij de gemeente. Je hebt ook geen omkijken naar onderhoud en stalling.

Uitleenpunten

Wil je een scootmobiel reserveren, dan kan dit via Buurthopper.nl.

Meer uitleenpunten

Heb je een suggestie voor de locatie van een aanvullend uitleenpunt? Neem dan contact op met de gemeentelijke coördinator van de Buurtmobiel-Almere, Gail Slee. Je kan haar bereiken door te mailen naar sslee@almere.nl.

Hieronder vind je een overzicht van de uitleenpunten:

Almere Centrum

Almere Stad West

Almere Stad Oost

Almere Buiten

Almere Haven

Almere Poort

Haal- en brengservice

Wil je gebruikmaken van een leenscootmobiel, maar kun je de scootmobiel niet zelf ophalen en terugbrengen? Misschien wil een familielid of een van jouw buren je wel even helpen. Is er niemand in jouw directe omgeving beschikbaar? Dan kun je een beroep doen op Buurthopper. Via buurthopper.nl kun je zowel jouw scootmobiel als de haal- en brengservice in één keer reserveren. De haal- en brengservice blijft gratis voor gebruikers van een leenscootmobiel.

Mocht je het prettiger vinden om iemand persoonlijk te spreken, dan kun je altijd bellen naar telefoonnummer 036-202 20 45 (Buurthopper) waar ze je dan met de reservering kunnen helpen.

Cursus scootmobiel

Wil je (beter) leren omgaan met een scootmobiel? Dan kan de ergotherapeut een cursus aanvragen bij jouw zorgverzekeraar. Dit valt onder het basispakket. De cursuskosten betaal je via het eigen risico.

Langere huurperiode

Heb je een paar weken aaneengesloten een scootmobiel nodig, bijvoorbeeld na een operatie? Dan kun je bij Medipoint een scootmobiel huren. Je kunt een aanvraag doen via de vestiging van Medipoint in Weesp. Bel hiervoor naar (035) 699 32 10. Je kunt ook een e-mail sturen naar wmo.weesp@medipoint.nl.

Meer nodig dan een leenscootmobiel?

Bieden de leenscootmobielen onvoldoende oplossing voor het vervoer dat jij nodig hebt? Ga dan eens langs bij het inloopspreekuur van jouw wijkteam of vul het meldingsformulier van de wijkteams in. Wij helpen je om jouw situatie in kaart te brengen en tot een passende oplossing te komen. 

Illustratie Almere skyline