Direct naar paginainhoud

Leenscootmobielen

Op meerdere plekken in Almere kun je gratis een scootmobiel lenen. Dat is handig als je zelf (tijdelijk) minder goed ter been bent. Of als je bezoek krijgt van mensen die niet goed kunnen lopen. Een leenscootmobiel geeft je de vrijheid om zelfstandig te reizen in Almere wanneer je maar wilt. Je hebt ook geen omkijken naar onderhoud en stalling.

Uitleenpunten

Wil je een scootmobiel reserveren, dan kan dit op buurthopper.nl. Je hoeft geen aanvraag in te dienen bij de gemeente.

Meer uitleenpunten

Heb je een suggestie voor de locatie van een aanvullend uitleenpunt? Neem dan contact op met de gemeentelijke coördinator van de Buurtmobiel-Almere, Gail Slee. Je kan haar bereiken door te mailen naar buurtmobiel@almere.nl.

Hieronder vind je een overzicht van de uitleenpunten:

Almere Centrum

Almere Stad West

Almere Stad Oost

  • Filmwijkcentrum
  • Het Huis van de Waterwijk, Slufterplantsoen 10. Openingstijden voor uitleen scootmobielen van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.
  • Medipoint Thuiszorgwinkel (contact via 088 124 82 21 of de winkel aan de Palmpolstraat 55)
  • Zorgcentrum Castrovalva

Almere Buiten

Almere Haven

Almere Poort

Haal- en brengservice

Wil je gebruikmaken van een leenscootmobiel, maar kun je de scootmobiel niet zelf ophalen en terugbrengen? Misschien wil een familielid of een van jouw buren je wel even helpen. Is er niemand in jouw directe omgeving beschikbaar? Dan kun je een beroep doen op Buurthopper. Op buurthopper.nl kun je zowel jouw scootmobiel als de haal- en brengservice in één keer reserveren. De haal- en brengservice is gratis voor gebruikers van een leenscootmobiel.

Als je iemand persoonlijk wil spreken, dan kun je altijd bellen naar telefoonnummer 036-202 20 45 (Buurthopper). Hier helpen ze je dan met de reservering.

Cursus scootmobiel

Wil je (beter) leren omgaan met een scootmobiel? Dan kan de ergotherapeut een cursus aanvragen bij jouw zorgverzekeraar. Dit valt onder het basispakket. De cursuskosten betaal je via het eigen risico.

Langere huurperiode

Heb je een paar weken aaneengesloten een scootmobiel nodig, bijvoorbeeld na een operatie? Dan kun je bij Medipoint een scootmobiel huren. Je kunt een aanvraag doen via de vestiging van Medipoint in Weesp. Bel hiervoor naar (035) 699 32 10. Je kunt ook een e-mail sturen naar wmo.weesp@medipoint.nl.

Meer nodig dan een leenscootmobiel?

Bieden de leenscootmobielen onvoldoende oplossing voor het vervoer dat jij nodig hebt? Bespreek dit tijdens het inloopspreekuur van jouw wijkteam of vul het meldingsformulier van de wijkteams in. Wij helpen je om jouw situatie in kaart te brengen en hopelijk tot een passende oplossing te komen. 

Illustratie Almere skyline