Leenscootmobielen

In Almere kun je op allerlei plekken gratis een scootmobiel lenen. Dat is handig als je zelf (tijdelijk) minder goed ter been bent. Maar ook als je bezoek krijgt van mensen die niet goed kunnen lopen. Een leenscootmobiel geeft je de vrijheid om zelfstandig te reizen in Almere wanneer je maar wilt. Je hoeft geen aanvraag in te dienen bij de gemeente. Je hebt ook geen omkijken naar onderhoud en stalling.

Om een leenscootmobiel een dag(deel) te gebruiken, hoef je alleen een formulier in te vullen bij het uitleenpunt en een legitimatiebewijs te laten zien. Als er een scootmobiel beschikbaar is, kun je meteen op pad.

Overzicht uitleenpunten

Hieronder zie je alle uitleenpunten. Heb je een suggestie voor de locatie van een aanvullend uitleenpunt? Neem dan contact op met Diligence Almere.

Almere Centrum:

Almere Stad West:

Almere Stad Oost:

Almere Buiten: 

Almere Haven:

Almere Poort:

Haal- en brengservice

Wil je gebruikmaken van een leenscootmobiel, maar kun je de scootmobiel niet zelf ophalen en terugbrengen? Misschien wil een familielid of een van jouw buren je wel even helpen. Is er niemand in jouw directe omgeving beschikbaar? Dan kun je een beroep doen op een vrijwilliger.

Het Burennetwerk van de Vrijwilligers- en Mantelzorgcentrale Almere (VMCA) verzorgt de haal- en brengservice van de meeste uitleenpunten. Bekijk ook de digitale flyer (pdf, 0,456 Mb). Het Burennetwerk is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 12.30 uur via telefoonnummer (036) 534 14 04. Het aanvragen van hulp door een vrijwilliger kan tot uiterlijk drie werkdagen van tevoren. Hoe eerder je de aanvraag doet, hoe groter de kans is dat er een vrijwilliger beschikbaar is.

Alleen bij de uitleenpunten Nieuwland en Buitencentrum Almeerderhout (De Kemphaan) is geen haal- en brengservice aanwezig.

Cursus scootmobiel

Wil je (beter) leren omgaan met een scootmobiel? Dan kan de ergotherapeut een cursus aanvragen bij jouw zorgverzekeraar. Dit valt onder het basispakket. De cursuskosten betaal je via het eigen risico.

Langere huurperiode

Heb je een paar weken aaneengesloten een scootmobiel nodig, bijvoorbeeld na een operatie? Dan kun je bij Medipoint een scootmobiel huren. Je kunt een aanvraag doen via de vestiging van Medipoint in Weesp. Bel hiervoor naar (035) 699 32 10. Je kunt ook een e-mail sturen naar wmo.weespverberg dit@medipoint.nl.

Meer nodig dan een leenscootmobiel?

Bieden de leenscootmobielen onvoldoende oplossing voor het vervoer dat jij nodig hebt? Ga dan eens langs bij het inloopspreekuur van jouw wijkteam of vul het meldingsformulier van de wijkteams in (te vinden op de pagina 'Folders en formulieren'). Wij helpen je om jouw situatie in kaart te brengen en tot een passende oplossing te komen.