Skip to content

Leenscootmobielen

In Almere kunt u op allerlei plekken gratis een scootmobiel lenen. Dat is handig als u zelf (tijdelijk) minder goed ter been bent. Maar ook als u bezoek krijgt van mensen die niet goed kunnen lopen. Een leenscootmobiel geeft u de vrijheid om zelfstandig te reizen in Almere wanneer u maar wilt. U hoeft geen aanvraag in te dienen bij de gemeente. U heeft ook geen omkijken naar onderhoud en stalling.

Om een leenscootmobiel een dag(deel) te gebruiken, hoeft u alleen een formulier in te vullen bij het uitleenpunt en een kopie van uw legitimatiebewijs af te geven. Als er een scootmobiel beschikbaar is, kunt u meteen op pad.

Aangepaste dienstverlening vanwege coronavirus

Vanwege het coronavirus is het uitleenpunt bij Zorgcentrum Archipel alleen te gebruiken voor bewoners van het zorgcentrum. Wilt u een scootmobiel lenen bij een van de andere uitleenpunten? Bel het uitleenpunt van uw keuze van tevoren. Zo weet u zeker of het uitleenpunt open is en een scootmobiel voor u beschikbaar heeft.

Haal- en brengservice

Wilt u gebruikmaken van een leenscootmobiel, maar kunt u de scootmobiel niet zelf ophalen en terugbrengen? Misschien wil een familielid of een van uw buren u wel even helpen. Is er niemand in uw directe omgeving beschikbaar? Dan staat de haal- en brengservice voor u klaar.

De haal- en brengservice van de meeste uitleenpunten wordt verzorgd door de Vrijwilligers- en Mantelzorgcentrale Almere (VMCA). Bekijk ook de digitale flyer. De VMCA is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 12.30 uur via telefoonnummer (036) 534 14 04. Hoe eerder u de aanvraag doet, hoe groter de kans is dat er een vrijwilliger beschikbaar is.

Alleen bij de uitleenpunten Nieuwland (De Kemphaan) en Buitencentrum Almeerderhout is geen haal- en brengservice aanwezig.

Cursus scootmobiel

Wilt u (beter) leren omgaan met een scootmobiel? Dan kan de ergotherapeut een cursus aanvragen bij uw zorgverzekeraar. Dit valt onder het basispakket. De cursuskosten betaalt u via het eigen risico.

 

 

Langere huurperiode

Heeft u een paar weken aaneengesloten een scootmobiel nodig, bijvoorbeeld na een operatie? Dan kunt u bij Medipoint een scootmobiel huren. Bekijk de website van Medipoint voor meer informatie.

Meer nodig dan een leenscootmobiel?

Bieden de leenscootmobielen onvoldoende oplossing voor het vervoer dat u nodig heeft? Ga dan eens langs bij het inloopspreekuur van uw wijkteam of vul het meldingsformulier van de wijkteams in (te vinden op de pagina 'Folders en formulieren'). Wij helpen u om uw situatie in kaart te brengen en tot een passende oplossing te komen.