Direct naar paginainhoud

Geld

Heb je zorgen over geld? Ben je het overzicht kwijt en kom je er zelf niet meer uit? Het wijkteam ondersteunt je hierin.

Een wijkwerker brengt samen met jou je vragen in kaart en bekijkt wat je nodig hebt. Denk aan het maken van een maandbegroting, advies en uitleg over regelingen bij een laag inkomen, of advies bij hoge uitgaven.

Administratief spreekuur

Heb je hulp nodig bij het invullen van een formulier of begrijp je een brief niet? Of ben je het overzicht van je administratie kwijt? Dan kun je terecht bij het gratis administratief spreekuur bij het wijkteam in jouw buurt. Onze deskundige vrijwilligers helpen je graag op weg.

Schulden

Als je schulden hebt, denken wij mee in de mogelijkheden. In sommige gevallen kunnen we een aanvraag indienen voor tijdelijke hulp van de voedselbank. Soms is er meer nodig. Wij zoeken samen met jou naar wat er nodig is. Kijk voor meer informatie over schulden op almere.nl/schulden.

Budgetcursus

Het wijkteam organiseert regelmatig een budgetcursus samen met Verder. In de budgetcursus leer je inkomsten en uitgaven op een rij te zetten en krijg je tips om te (be)sparen. Heb je vragen of wil je jezelf aanmelden, neem contact op met het wijkteam in jouw buurt.

Illustratie Almere skyline