Noorderplassen

Heeft u vragen op het gebied van wonen, welzijn, zorg of vrijwilligerswerk? Het wijkteam Almere Noorderplassen staat voor u klaar. Het wijkteam werkt in de wijk dus u kunt ze tegen komen op straat of bij wijkactiviteiten. Daarnaast houdt het wijkteam ook op verschillende momenten inloopspreekuur.

Inloopspreekuren

Dinsdag
14.00 – 15.00 uur
Gezondheidscentrum Het Noorderdok
Razeil 29


Woensdag (Telefonisch spreekuur)
16.00 – 17.00 uur
Bel 036 20 290 18

Samen doen: kom naar het administratief spreekuur

Het administratief spreekuur is er voor u als bewoner. Wij helpen u graag met het uitleggen van brieven, invullen van formulieren of om iets op te zoeken op internet, uitleg over MijnOverheid of inschrijven op Woningnet. Tijdens het administratief spreekuur kunt u ook terecht met uw financiële vragen of zorgen. 

Er kan kosteloos gebruik worden gemaakt van het administratief spreekuur.

Administratief spreekuur 

Dag: dinsdag
Tijd: 14.00 - 15.00 uur
Locatie: Gezondheidscentrum Noorderdok (Razeil 29)

Training Financieel Geluk(t)

De training Financieel Geluk(t) start op dinsdag 4 april in de avond van 19.15 tot 21.45 uur en donderdag 6 april in ochtend van 09.00 tot 11.30 uur. U kun zichzelf opgeven via een e-mail aan smorren@almere.nl. Vergeet u uw voorkeursdag niet aan te geven bij uw opgave? U kun zichzelf opgeven via een e-mail aan smorren@almere.nl. Vergeet u uw voorkeursdag niet aan te geven bij uw opgave?

Locatie: in het wijkteam kantoor aan de Jan Campertstraat 2 (Literatuurwijk).

Voor meer informatie kunt u de flyer bekijken of bellen met wijkteam medewerker Silvia Morren 06 132 98 712. 

Wat kan ik verwachten van het wijkteam?

Het wijkteam bestaat uit professionals, onder andere op het gebied van thuiszorg, opbouwwerk en maatschappelijk werk. Een van de professionals bespreekt samen met u uw vraag en uw situatie. Dat kan bij u thuis of ergens anders als u dat prettig vindt. Samen met u zoekt de professional naar praktische oplossingen die bij u passen. Vaak kunt u zelf met wat hulp van buren, vrienden of vrijwilligers heel veel oplossen. En is er aanvullende professionele ondersteu­ning nodig, dan regelt de professional van het wijkteam de aanvraag met u. Zo krijgen we samen meer voor elkaar.

Wij zoeken naar praktische oplossingen. Dichtbij, in de wijk, samen met u.

Het wijkteam helpt niet alleen mensen één ­op ­één met hun vragen, de professionals doen ook van alles om de hele wijk socialer en actiever te maken. Bijvoorbeeld door activi­teiten in de wijk te ondersteunen en ideeën van buurtbewoners verder te brengen.

Contact

Postadres
Wijkteam Almere
Postbus 200
1300 AE Almere

Bezoekadres
Jan Campertstraat 2
(achterzijde school Omnibus)
1321 RL Almere 

 

 

 

 

 

 

Uw Wijkwerkers

  • Silvia Morren
  • Diana Visser
  • Mandy Veldman
  • Ingrid Riechelmann
  • Thomas Verdaasdonk
  • Annelies Zemmelink