Direct naar paginainhoud

Vanwege het coronavirus houden de wijkteams op dit moment uitsluitend telefonisch spreekuur. Het wijkteam ondersteunt u zo mogelijk graag op andere manieren, ook bij administratieve vragen.
Bel 14 036 of vraag een gesprek aan via het online meldingsformulier.

Telefonisch spreekuur

Maandag 10.00 – 11.00 uur

Donderdag 10.00 – 11.00 uur

Administratief spreekuur op afspraak

Op het administratief spreekuur helpen vrijwilligers u graag met het uitleggen van brieven, invullen van formulieren of om informatie op te zoeken op internet, uitleg over MijnOverheid, inschrijven op Woningnet e.d. Tijdens het administratief spreekuur kunt u ook terecht met uw financiële vragen of zorgen. Het administratief spreekuur is gratis. Voor een afspraak kunt u bellen met 14 036.

Dinsdag 10.00 -12.00 uur, op afspraak.

Wij houden ons aan de voorschriften van het RIVM.

Coronamaatjes Almere

Heeft u behoefte aan een maatje in deze tijd of wilt u zelf een buurtbewoner helpen? Coronamaatjes Almere verbindt Almeerders met een kwetsbare gezondheid met buurtbewoners die hen op afstand willen helpen. Het kan bijvoorbeeld gaan om een telefoonmaatje of iemand die de hond voor u uitlaat of boodschappen voor u doet (volgens de RIVM hygiënevoorschriften).

Aanmelden kan via https://www.facebook.com/groups/coronamaatjesalmere/ (vraag om lid te worden). U kunt ook mailen naar coronamaatjesverberg dit@deschoor.nl of contact zoeken met uw eigen wijkteam.

Samen Sterk Budget

Wil je met een goed idee mensen helpen om het fijner te hebben in Muziekwijk? Wil je bijvoorbeeld samen met meerdere bewoners een kookcursus volgen en er zo voor zorgen dat mensen minder eenzaam zijn. Samen met andere moeders een sollicitatietraining volgen? Een boekenclub oprichten en zo mensen die moeite hebben met taal de helpende hand bieden?

Als je een idee hebt om bewoners in Muziekwijk te ondersteunen met vragen rondom bijvoorbeeld zorg, woning, gezondheid, opvoeding of sociale contacten dan kom je misschien wel in aanmerking  voor  ‘Samen Sterk Budget’.

Steuntje in de rug

Het ‘Samen Sterk budget’ is er voor bewonersinitiatieven voor en door bewoners die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Daarbij is het belangrijk dat het initiatief vanuit bewoners komt en (mede) door bewoners wordt uitgevoerd. Je kunt hierbij ondersteuning krijgen en budget om dit uit te voeren.

Kijk voor meer informatie bij de wijkbudgetten of vraag naar de mogelijkheden tijdens een inloopspreekuur.

Buurtkoffie

Heeft u zin in een kopje koffie met buurtbewoners? Houdt u van een gezellig praatje? Kom dan eens naar de buurtkoffie. Alleen of met uw (buur)man of (buur) vrouw, onze gastheer en gastvrouw heten u van harte welkom. Wilt u meer informatie of is het lastig voor u om hier te komen? Neem dan contact met ons op.

Elke dinsdag en donderdag 10.00 -12.00 uur in Buurtcentrum De Bazuin, Luitstraat 1.

Naald & draad

Heeft u thuis ‘onbruikbare’ kleding liggen die u met een kleine aanpassing weer aan zou kunnen? Kom dan een keer langs bij Naald & Draad. Onze vrijwillige kledingmakers helpen u ter plaatse met al uw lichte verstelwerkzaamheden. Per kledingstuk een bijdrage van €1,00,- plus eventuele kosten voor benodigde materialen.

Elke donderdag 10.00-12.00 uur in Buurtcentrum de Bazuin, Luitstraat 1.

Samen sterk in Taal

Nederlandse taalles voor volwassenen die de Engelse taal goed beheersen, maar de Nederlandse taal nog niet. Kinderen tot 4 jaar zijn ook welkom. Graag vooraf aanmelden bij het wijkteam.

Elke maandag en donderdag 9.00–10.00 uur in Buurtcentrum de Bazuin, Luitstraat 1.

Nederlandse taalondersteuning

Onze vrijwilligers geven eenvoudige taaloefeningen en ondersteunen bijvoorbeeld bij huiswerk voor inburgering. Graag aanmelden bij het wijkteam. Deelname is gratis.

Elke dinsdag en woensdag 10.00-11.00 uur in Buurtcentrum de Bazuin, Luitstraat 1.

Contact

Postadres
Wijkteam Almere
Postbus 200
1300 AE Almere

Bezoekadres
Buurtcentrum De Bazuin
Luitstraat 1
1312 LG Almere

T: 14036
E: infoverberg dit@almere.nl

Uw Wijkwerkers

  • Anneke Lettink
  • Lara Jonkers
  • Laura Munter
  • Liesbeth Muller
  • Linda Gruijs
  • Maaike Vriesema
  • Peter Kerstholt