Skip to content

Cliëntondersteuning

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Voor al uw vragen over zorg, ondersteuning, onderwijs, werk of bijvoorbeeld inkomen, kunt u bij het wijkteam in uw buurt terecht. In het wijkteam zitten cliëntondersteuners die uit gaan van u en uw situatie. Soms kan het prettig zijn dat er iemand met u meegaat naar het wijkteam. Om u bij te staan. Of een bezoek samen met u voorbereidt. Om eerst alles op een rijtje te zetten. Dit geldt ook voor een gesprek bij instanties, zoals het UWV.

Bijvoorbeeld:
- Om uw situatie en uw mogelijkheden in kaart te brengen.
- Om u te helpen bepalen wat u nodig heeft om verder te kunnen.
- Om samen te bekijken wat het beste bij u en uw situatie past.
- Om u bij te staan als u het lastig vindt de juiste woorden te vinden.

U kunt iemand uit uw eigen omgeving vragen om u hierbij te helpen. Iemand die u en uw situatie goed kent.

U kunt hiervoor ook gratis een onafhankelijke cliëntondersteuner van MEE inschakelen. In de wet staat dat iedereen hier altijd gratis een beroep op mag doen. De cliëntondersteuner kan samen met u kijken wat uw wensen en mogelijkheden zijn en wat er nodig is om verder te komen. Ook als u (nog) niet met uw vraag bij het wijkteam of een instantie bent geweest. Of als u na afloop uw gesprek nog eens wilt bespreken.

Contact
Wilt u contact met een onafhankelijke cliëntondersteuner? Bel MEE IJsseloevers via telefoonnummer 088 633 0 633. Of stuur een e-mail naar info@meeijsseloevers.nl.