Leenscootmobielen

Jonge vrouw op leenscootmobiel. Foto: Ingrid Uyen

In Almere kunt u op steeds meer plekken (pdf) gratis een scootmobiel lenen. Dat is handig als u zelf (tijdelijk) minder goed ter been bent. Maar ook als u bezoek krijgt van mensen die niet goed kunnen lopen. Een leenscootmobiel geeft u de vrijheid om zelfstandig te reizen in Almere wanneer u maar wilt. U hoeft geen aanvraag in te dienen bij de gemeente. U heeft ook geen omkijken naar onderhoud en stalling.

Om deze scootmobielen een dagdeel of een hele dag te gebruiken, hoeft u alleen een formulier in te vullen bij het uitleenpunt en een kopie van uw legitimatiebewijs af te geven. U kunt meteen op pad.

Op de website senior-live.nl kunt u een filmpje bekijken over hoe het lenen van een scootmobiel in zijn werk gaat. Wilt op de leenscootmobiel genieten van het mooie weer? VVV Almere heeft een recreatieve route (pdf 3,9 mb) ontwikkeld door het Stadscentrum en het Beatrixpark. In Boshart Almeerderhout heeft Staatsbosbeheer de Vierseizoenenroute (pdf, 553 kB) uitgezet. Is het lastig om daar met uw eigen scootmobiel te komen? Dan kunt u er een lenen bij het Buitencentrum Almeerderhout.

Langere huurperiode

Heeft u een paar weken aaneengesloten een scootmobiel nodig, bijvoorbeeld na een operatie? Dan kunt u bij Welzorg een scootmobiel huren. Voor een standaardscootmobiel betaalt u 15 euro huur per week. Bij het huren van de scootmobiel betaalt u vier weken huur en een borg vooraf. De daadwerkelijke huurkosten worden op een later moment verrekend. Bel voor meer infomatie met Welzorg via telefoonnummer (036) 545 86 25. U kunt ook langsgaan bij de Welzorgwinkel aan de Hospitaalprominade of de Markerkant (zie ook de links hiernaast). 

Naar boven

Rijlessen op de scootmobiel

Een scootmobiel besturen is niet moeilijk. Toch is het fijn om zeker te weten hoe het werkt en welke verkeersregels er gelden. Daarom zijn er gratis rij-instructies beschikbaar. Deze worden verzorgd door Welzorg. Voor meer informatie en om u aan te melden voor een rij-instructie kunt u bellen met (036) 750 13 20.

Naar boven

De haal- en brengservice

Wilt u gebruikmaken van een leenscootmobiel, maar kunt u de scootmobiel niet zelf ophalen en terugbrengen? Misschien wil een familielid of een van uw buren u wel even helpen. Is er niemand in uw directe omgeving beschikbaar? Dan staat de haal- en brengservice voor u klaar.

De haal- en brengservice van de meeste uitleenpunten wordt verzorgd door de Vrijwilligers- en Mantelzorgcentrale Almere (VMCA). Bekijk ook de digitale flyer. De VMCA is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 12.30 uur via telefoonnummer (036) 534 14 04. Wilt u op een werkdag gebruimaken van de haal- en brengservice, neem dan minimaal 24 uur van tevoren contact op met de VMCA. Voor uitleen op een weekenddag is dat 48 uur van tevoren

Alleen bij de uitleenpunten Nieuwland (De Kemphaan) en Buitencentrum Almeerderhout is geen haal- en brengservice aanwezig.

Naar boven

Rolstoel lenen

Bij de scootmobieluitleenpunten van Welzorg, Kwintes en zorgresidentie Reedewaard (zie hiernaast) kunt u ook gratis rolstoelen lenen. Voor meer informatie kunt u bellen met de Welzorgwinkel in Almere Centrum (036 - 545 86 25) , met de vestiging van Welzorg in Almere Stad Oost (036 - 750 13 20), met de vestiging van Kwintes aan de Balistraat (036 - 535 90 19) of met zorgresidentie Reedewaard (036 - 540 20 77).

Naar boven