Ondersteuningsarrangementen

Bereikbaarheid wijkteams

Heb je vragen over hulp en ondersteuning? Kom langs op het inloopspreekuur of bel 14 036. Het adres en de spreekuren van het wijkteam in jouw buurt vind je op de pagina Overzicht wijkteams Almere. Je bent van harte welkom!

Je kunt je vraag ook online stellen met het meldingsformulier van de wijkteams. 

Wacht niet als je iets wilt bespreken, we helpen je graag!

Heeft u individuele begeleiding, dagbesteding en/of huishoudelijke hulp nodig? Dan krijgt u te maken met een 'ondersteuningsarrangement'. Daarbij krijgt u één centrale contactpersoon. En de ondersteuning is tussentijds flexibel aan te passen, zonder dat u terug hoeft naar het wijkteam. Wilt u meer weten? Bekijk dan het filmpje en hieronder.

Waarom ondersteuningsarrangementen?

Ondersteuningsarrangementen bieden de mogelijkheid om verschillende soorten ondersteuning met elkaar te combineren. Er is veel ruimte voor maatwerk. Dit betekent dat:

  • inwoners met een hulpvraag één contactpersoon hebben voor de ondersteuning binnen de arrangementen. Aanbieders werken (waar nodig) samen om individuele begeleiding, dagbesteding en huishoudelijke hulp gecombineerd te kunnen bieden;
  • de ondersteuning is afgestemd op hoe uw situatie nú is. Samen met uw aanbieder heeft u namelijk de ruimte om te bepalen welke ondersteuning wanneer nodig is. Gaat het wat minder goed? Dan is er tijdelijk meer ondersteuning mogelijk. En gaat het weer wat beter, dan wordt de ondersteuning minder. Waar nodig kan de ondersteuning maandelijks of zelfs wekelijks meebewegen met uw ondersteuningsbehoefte. Daarvoor hoeft u tussentijds niet terug naar het wijkteam.

Door dit alles is er voor iedereen minder papierwerk. En het helpt om de kwaliteit van hulp te verbeteren.