Kleine hulpmiddelen voor thuis

Medipoint is de Almeerse leverancier voor Wmo-hulpmiddelen, zoals rolstoelen en scootmobielen. Heeft u nog een hulpmiddel van de vorige leverancier Welzorg? Dan blijft Welzorg het onderhoud en de reparaties verzorgen.

Almeerse vestiging Medipoint

Medipoint heeft een vestiging in Almere (Pampolstraat 55) waar u terecht kunt om hulpmiddelen te kopen of huren. De kosten van kleine hulpmiddelen zijn meestal voor eigen rekening. U kunt ook terecht op de website van Medipoint. Bijvoorbeeld voor het huren van een rolstoel, een verpleeghuisbed of elleboogkrukken.

Er zitten voordelen aan het huren of zelf kopen van een hulpmiddel. U heeft zelf de vrije keuze en het hulpmiddel is snel beschikbaar. En bij een hulpmiddel op indicatie van het wijkteam zou u een eigen bijdrage betalen.

Hulpmiddelen via zorgverzekering

Er zijn ook hulpmiddelen die u vergoed kunt krijgen via uw zorgverzekering. Bijvoorbeeld een een hoog-laagbed met bijbehorend matras en kussens. Informeer bij uw zorgverzekeraar welke vergoeding er geldt voor uw verzekeringspakket en persoonlijke situatie.