Skip to content

Kleine hulpmiddelen voor thuis

Medipoint is de nieuwe Almeerse leverancier voor Wmo-hulpmiddelen, zoals rolstoelen en scootmobielen. Heeft u nog een hulpmiddel van de huidige leverancier Welzorg? Dan verandert er voor u voorlopig niets. Welzorg blijft het onderhoud en de reparaties verzorgen.

Binnenkort Almeerse vestiging Medipoint

Op termijn opent Medipoint een vestiging in Almere waar u terecht kunt om hulpmiddelen te kopen of huren. Zodra de locatie en de contactgegevens bekend zijn, zijn deze te vinden op deze pagina.

De kosten van kleine hulpmiddelen zijn meestal voor eigen rekening. Zodra de vestiging van Medipoint opent kunt u daar terecht voor dit soort zaken. U kunt nu al terecht op de website van Medipoint. Bijvoorbeeld voor het huren van een rolstoel, een verpleeghuisbed of elleboogkrukken.

Er zitten voordelen aan het huren of zelf kopen van een hulpmiddel. U heeft zelf de vrije keuze en het hulpmiddel is snel beschikbaar. En bij een hulpmiddel op indicatie van het wijkteam zou u een eigen bijdrage betalen. Heeft u een inkomen boven bijstandsniveau, dan is de eigen bijdrage vaak even hoog als de kosten voor het hulpmiddel zelf.

Hulpmiddelen via zorgverzekering

Er zijn ook hulpmiddelen die u vergoed kunt krijgen via uw zorgverzekering. Bijvoorbeeld een een hoog-laagbed met bijbehorend matras en kussens. Informeer bij uw zorgverzekeraar welke vergoeding er geldt voor uw verzekeringspakket en persoonlijke situatie.