Gezond zwanger worden

In Almere bestaat het kinderwensspreekuur. Vrouwen en partners met een kinderwens krijgen hier persoonlijk advies over de beste voorbereiding op een gezonde zwangerschap. Ook kunt u vragen stellen over vruchtbaarheid en zwanger worden. Voor meer informatie over de kinderwensspreekuren kunt u terecht bij verloskundigenpraktijken in Almere of uw eigen huisarts. Hieronder vindt u een overzicht van de verloskundigenpraktijken en huisartsen met contactgegevens.

In de eerste maanden van de zwangerschap is de baby kwetsbaar: belangrijke organen, zoals hart en longen, worden dan gevormd. Daarom is het belangrijk om al vóór de zwangerschap op de eigen gezondheid te letten.

Brede samenwerking
Het kinderwensspreekuur is onderdeel van het landelijke project Healthy Pregnancy 4 All. Het Erasmus MC coördineert dit project in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Verschillende lokale partijen in Almere werken hierin samen, zoals verloskundigen, huisartsen en het Flevoziekenhuis, maar ook de consultatiebureaus, het OKé-punt en de gemeente Almere.

Overzicht aanbieders kinderwensspreekuur

Verloskundigenpraktijken van Zorggroep Almere

Verloskundigenpraktijk Almere Stad/Haven/Poort 

Verloskundigenpraktijk Almere Parkwijk/Castrovalva 

 Verloskundigenpraktijk Perspectief Stad-Midden 

Verloskundigenpraktijk Almere Buiten 

 Vrijgevestigde huisartsen en verloskundigen