Leenscootmobielen

In Almere kunt u op allerlei plekken gratis een scootmobiel lenen. Dat is handig als u zelf (tijdelijk) minder goed ter been bent. Maar ook als u bezoek krijgt van mensen die niet goed kunnen lopen. Een leenscootmobiel geeft u de vrijheid om zelfstandig te reizen in Almere wanneer u maar wilt. U hoeft geen aanvraag in te dienen bij de gemeente. U heeft ook geen omkijken naar onderhoud en stalling.

Om een leenscootmobiel een dag(deel) te gebruiken, hoeft u alleen een formulier in te vullen bij het uitleenpunt en een kopie van uw legitimatiebewijs af te geven. Als er een scootmobiel beschikbaar is, kunt u meteen op pad.

Overzicht uitleenpunten

Haal- en brengservice

Wilt u gebruikmaken van een leenscootmobiel, maar kunt u de scootmobiel niet zelf ophalen en terugbrengen? Misschien wil een familielid of een van uw buren u wel even helpen. Is er niemand in uw directe omgeving beschikbaar? Dan staat de haal- en brengservice voor u klaar.

De haal- en brengservice van de meeste uitleenpunten wordt verzorgd door de Vrijwilligers- en Mantelzorgcentrale Almere (VMCA). Bekijk ook de digitale flyer. De VMCA is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 14.30 uur via telefoonnummer (036) 534 14 04. Hoe eerder u de aanvraag doet, hoe groter de kans is dat er een vrijwilliger beschikbaar is.

Alleen bij de uitleenpunten Nieuwland (De Kemphaan) en Buitencentrum Almeerderhout is geen haal- en brengservice aanwezig.

Rijlessen op de scootmobiel

Een scootmobiel besturen is niet moeilijk. Toch is het fijn om zeker te weten hoe het werkt en welke verkeersregels er gelden. Daarom zijn er gratis rij-instructies beschikbaar. Deze worden verzorgd door Welzorg. Voor meer informatie en om u aan te melden voor een rij-instructie kunt u bellen met (036) 750 13 20.

Langere huurperiode

Heeft u een paar weken aaneengesloten een scootmobiel nodig, bijvoorbeeld na een operatie? Dan kunt u bij Welzorg een scootmobiel huren. Bij het huren van de scootmobiel betaalt u vier weken huur en een borg vooraf. De daadwerkelijke huurkosten worden op een later moment verrekend. Bel voor meer informatie met Welzorg via telefoonnummer 0900–0400097.

Ook rolstoel lenen bij uitleenpunt

Bij het scootmobieluitleenpunt van zorgresidentie Reedewaard kunt u ook gratis rolstoelen lenen. Voor meer informatie kunt u bellen met telefoonnummer (036) 540 20 77.

Recreatieve routes

Wilt op de leenscootmobiel genieten van het mooie weer? VVV Almere heeft een recreatieve route (pdf 3,9 mb) ontwikkeld door het Stadscentrum en het Beatrixpark. In Boshart Almeerderhout heeft Staatsbosbeheer de Vierseizoenenroute (pdf, 553 kB) uitgezet. Is het lastig om daar met uw eigen scootmobiel te komen? Dan kunt u er een lenen bij het Buitencentrum Almeerderhout.

Meer nodig dan een leenscootmobiel?

Bieden de leenscootmobielen onvoldoende oplossing voor het vervoer dat u nodig heeft? Ga dan eens langs bij het inloopspreekuur van uw wijkteam of vul het meldingsformulier van de wijkteams in (te vinden op de pagina 'Folders en formulieren'). Wij helpen u om uw situatie in kaart te brengen en tot een passende oplossing te komen.